Grassprietjes

Informatie over planten, tuinieren, uitjes en nog veel meer....

januari 12, 2017

Romige Pompoensoep met Sinaasappel en Gember


Recept Afdrukken
Romige Pompoensoep
Pompoenen worden geoogst in de herfst en zijn lang houdbaar. Je kunt er heerlijke soep van maken. Simpel & lekker! De gembersiroop geeft de soep een warme, diepe smaak. De sinaasappel geeft een frisse toets.
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Garnering (optioneel)
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Passieve Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Garnering (optioneel)
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Bereiding
  2. Halveer de flespompoen in de lengte.
  3. Leg beide helften met snijvlak naar boven op een bakplaat met bakpapier.
  4. Besprenkel pompoen met olijfolie, zeezout, zwarte peper.
  5. Leg erbij: complete ui (ongepeld), complete tenen knoflook.
  6. Rooster / caramelliseer de pompoen en overige groenten in de oven gedurende 60 min op 220C, met ventilator aan. Daarna uit de oven halen en 15-30 min. laten afkoelen. (Bereid ondertussen de garnering.)
  7. Pel of schraap de pompoenschil van het vruchtvlees en schep het vruchtvlees in een blender.
  8. Verwijder de buitenste rok van de ui en voeg de ui bij de pompoen.
  9. Pers het vruchtvlees van de knoflooktenen erbij.
  10. Voeg sinaasappelsap toe.
  11. Pureer met staafmixer tot een gladde soep.
  12. Doe de soep met bouillonblokjes in een pan en breng aan de kook.
  13. Breng verder op smaak met gembersiroop en peper.
Garnering (optioneel)
  1. Hazelnoten: Kraak de hazelnoten. Verwijder de schalen. Hazelnoten ontvellen: Rooster de hazelnoten 5 min in droge koekenpan op hoog vuur onder regelmatig omroeren. Daarna schoonwrijven in een doek.
  2. Wrijf de hazelnoten daarna tussen handen of in een doek, zodat de schilletjes loslaten.
  3. Maal de hazelnoten tot grove poeder met keukenmachine.
  4. Spek: Bak de spekreepjes in een koekenpan uit. Snijd ze daarna in kleinere stukjes.
Serveren
  1. Schenk per kom of bord één soeplepel pompoensoep.
  2. Garneer de soep met: 1 theelepel creme fraiche, 3-4 croutons, 1 thl kleine stukjes spek (uitgebakken en fijngesneden), 0,5 thl geschaafde hazelnoot.
Deel dit Recept
 

Comment Form

Den Delft © 2012

error: Content is protected !!
X