Grassprietjes

Informatie over planten, tuinieren, uitjes en nog veel meer....

januari 12, 2017

Romige Broccolisoep


Recept Afdrukken
Romige Broccolisoep
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd - minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 10 minuten
Kook Tijd 10 minuten
Passieve Tijd - minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Voorbereiding
  2. Snijd de broccoli, inclusief de stronk, in stukken.
Bereiding
  1. Fruit de ui met de knoflook in een soeppan met een scheut olijfolie.
  2. Voeg een bodempje water, bouillonblokjes en broccoli toe, dek af met een deksel, en stoom de broccoli in 10-12 minuten gaar.
  3. Houd een paar gare broccoliroosjes apart voor de garnering; pureer de rest met het kookvocht, melk en slagroom.
  4. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Eventueel aanlengen met water of melk, danwel binden met aardappelzetmeel.
  6. Schenk de soep in soepkommen. Eventueel garneren met een broccoliroosje, eetlepel creme fraiche, geraspte Edammer kaas en/of croutons.
Deel dit Recept
 

Comment Form

Den Delft © 2012

error: Content is protected !!
X