Rabarber Limonade
Rabarber limonade is heerlijk fris en een goede dorstlesser voor op een zomerse dag. De frambozen geven de siroop een mooie kleur en geur. Supersimpel te maken. Geschikt voor een drankje, maar ook lekker over een bolletje vanille roomijs.
Prep Tijd
5minuten
Prep Tijd
5minuten
Ingrediënten
Instructies
  1. Bereiding
  2. Snij de rabarber in smalle stukjes (met keukenmachine).
  3. Doe alle ingrediënten in een pan en laat het 10 minuten zacht koken.
  4. Leg een doek in een nylon zeef, doe de rabarber erin en filter het sap. Niet te veel persen, want dan wordt het sap troebel.
  5. Giet de siroop in een afsluitbare fles. Bewaar de siroop In de koelkast; maximaal 1 maand houdbaar.
  6. Voor consumptie als drankje de siroop 1:1 aanlengen met Seven-Up of bronwater met bubbeltjes. Koud serveren.
Notities

Bereidingstip

Als je rabarber eerst invriest en weer ontdooit, komt het sap makkelijker vrij.

Serveertip

  • IJsblokjes en takje mint.

Meer rabarber info met kooktips, rabarber FAQ, handige links, informatie over de teelt van rabarber, rabarber evenementen.