Grassprietjes

Informatie over planten, tuinieren, uitjes en nog veel meer....

januari 12, 2017

Rabarber Kwarktaart


Recept Afdrukken
Rabarber Kwarktaart
Iedereen houdt van de zachte vulling en krokante korst van een kwarktaart. Rabarber geeft de taart een fruitige noot. Simpel om te maken (zonder bakken)!
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 0 min.
Passieve Tijd 4 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 20 minuten
Kook Tijd 0 min.
Passieve Tijd 4 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Bereiding
  2. Bedek een taartvorm (springvorm van 24 cm) met bakpapier.
  3. Verkruimel de koekjes.
  4. Meng de gesmolten boter door de koekkruimels, verdeel ze over de taartvorm en druk aan met de achterkant van een lepel.
  5. Week de gelatineblaadjes in koud water.
  6. Roer de kwak met de suiker los in een grote kom.
  7. Klop de slagroom lobbig (half-stijf), met een keukenmachine.
  8. Voeg de slagroom bij de kwark. Meng de slagroom voorzichtig, met een spatel, door de kwark.
  9. Verwarm rabarbersap en sinaasappelsap in een roestvrij stalen of geëmailleerde pan (géén aluminium pan).
  10. Knijp de geweekte gelatineblaadjes uit. Voeg ze bij het fruitsap en roer met een garde totdat ze opgelost zijn.
  11. Voeg het fruitsap bij het kwarkmengsel en roer voorzichtig met een spatel, tot je een homogeen mengsel hebt.
  12. Laat de taart minimaal 4 uur opstijven in de koelkast.
Notities

Optioneel

Maak de taart af met een gelei van gezoete rabarbersap en/of leg bovenop wat halve aardbeien.

Variatietips

Extra feestelijk: Maak in de taartvorm een ring van lange vingers voordat je het kwarkmengsel erin giet.

Deel dit Recept

Comment Form

Den Delft © 2012

error: Content is protected !!
X