Grassprietjes

Informatie over planten, tuinieren, uitjes en nog veel meer....

januari 1, 2017
130424.Rabarbertaart-600×450

Rabarber Crumble Taart

Rabarber crumbletaart

Recept Afdrukken
Rabarber Crumble Taart
In de 20e eeuw werd 90% van alle rabarber in Engeland geteeld. Geen wonder dat de rabarberpie in Engeland is uitgegroeid tot een klassiek gerecht dat iedereen kent. Deze rabarber crumble taart kun je prima een dag van tevoren maken. Invriezen voor later gebruik kan ook.
Rabarber crumbletaart
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 60 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Rabarber crumbletaart
Stemmen: 1
Score: 2
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
Crumble:
  1. Doe de bloem met zout in een schaal. Leg in het midden de stukjes boter. Kneed het met de vingertoppen tot korrelige kruimels.
  2. Roer vervolgens de basterdsuiker erdoor en zet het in de koelkast.
Vulling
  1. Verwarm de oven voor op 200C.
  2. Snij de rabarber in stukken van 5 cm, besprenkel ze met citroensap en fijne kristalsuiker. Leg ze op een bakplaat en rooster ze 10 min in de oven.
  3. Haal ze daarna uit de oven, strooi de gemberpoeder erover en meng het goed door elkaar.
  4. Leg de rabarber 4 cm hoog in een ingevette ovenschaal.
Samenvoegen
  1. Verdeel de crumble over de rabarber, zonder aandrukken.
  2. Bak de rabarber crumble taart 35-45 min op 200C.
  3. Laat iets afkoelen voordat je het serveert.
Notities

Variatietips

  • Vervang voor de crumble 70 g bloem door 70 g gehakte amandelschaafsel of hazelnoten; meng dit als laatste door het crumbledeeg.
  • Meng de zest van 1 citroen door het crumbledeeg, voor een frisse toets.
  • Vervang 250 g rabarber door 250 g aardbeien. Aardbei en rabarber vormen een hemelse combinatie.
  • Je kan het crumbledeeg ook gebruiken om een taartbodem van te maken

Serveertips:

  • Serveer een bolletje koude vanilleijs bovenop de warme crumble taart.
  • Serveer de crumble taart als een eilandje met custardsaus er omheen.

Voor meer kooktips over rabarber, onze rabarber FAQ, handige links, informatie over de teelt van rabarber en rabarber evenementen kijk hier

Deel dit Recept

Comment Form

Den Delft © 2012

error: Content is protected !!
X