Grassprietjes

Informatie over planten, tuinieren, uitjes en nog veel meer....

januari 1, 2017
rabarber-aardbei-jam-confituur-recept-DenDelft.NL-200×200

Rabarber Aardbeien Jam


Rabarber Aardbeien Jam
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Rabarber Aardbeien Jam
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Recept Afdrukken
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Porties Prep Tijd
6 personen 10 minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10 minuten 30 minuten
Ingrediënten
Porties: personen
Eenheden:
Instructies
Hulpmiddelen
  1. Kookpan
  2. Jampotten (met vacuümdeksel)
  3. Houten lepel
  4. Schuimspaan
Bereiding
  1. Reinig de jampotten (en vacuümdeksels) zorgvuldig met kokend sodawater.
  2. Was de aardbeien met de kroontjes er nog aan (dan komt er geen water in de aardbeien).
  3. Haal de kroontjes van de aardbeien en laat de aardbeien uitlekken in een zeef.
  4. Was de rabarber en snijd de stelen daarna in stukjes van 2 cm.
  5. Gooi beide uiteinden van de stelen weg.
  6. Zet nu eerst alles wat nodig is klaar binnen handbereik. Laat je niet afleiden als je eenmaal begonnen bent met koken.
  7. Doe de rabarber met een bodempje water in een pan, doe de deksel erop en verwarm ca 5 min op laag vuur, tot er voldoende vocht uit de rabarber gekomen is om aanbranden te voorkomen.
  8. Zet daarna het vuur hoger en breng de rabarber aan de kook. Laat het koken tot de rabarber zacht is en er geen stukjes meer inzitten.
  9. Zet de potten in heet water en leg een plankje of handdoek klaar om de potten op te zetten tijdens het vullen.
  10. Als de rabarber ingekookt is de aardbeien en Marmello (of geleisuiker) bij de rabarber in de pan doen.
  11. Zet de pan op hoog vuur en blijf roeren met een houten lepel tot de massa kookt en begint te schuimen; pas dan begint de kooktijd. Let op: Kokende jam is gloeiend heet !
  12. Zet het vuur wat lager, maar zo dat de jam wel blijft koken. Blijf voortdurend roeren en haal na precies 1 minuut* de pan van het vuur. Schep het schuim van de jam af met een schuimspaan, doe de jam meteen in de potten en sluit ze direct af.
  13. Schep het schuim van de jam af met een schuimspaan, doe de jam meteen in de potten en sluit ze direct af. Laat minimaal 3 uur afkoelen en opstijven.
  14. Na openen koel bewaren.
Notities

* Bij gebruik van geleisuiker 4 minuten zachtjes doorkoken!

Voor meer kooktips over rabarber, onze rabarber FAQ, handige links, informatie over de teelt van rabarber en rabarber evenementen kijk hier

Deel dit Recept

Comment Form

Den Delft © 2012

error: Content is protected !!
X