Grassprietjes

Informatie over planten, tuinieren, uitjes en nog veel meer....

januari 27, 2017

Geroosterde groenten uit de oven

Recept: Geroosterde groenten uit de oven.

Recept Afdrukken
Geroosterde groenten uit de oven
Geroosterde groenten uit de oven zijn heerlijk. Je kunt er allerlei groenten voor gebruiken. Kies de groenten die je zelf lekker vindt.
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Prep Tijd 30 minuten
Kook Tijd 30 minuten
Porties
personen
Ingrediënten
Stemmen: 1
Score: 4
Jij:
Stem op dit recept!
Instructies
  1. Snijd alle groenten in stukken van hapklare grootte (dus niet te klein). Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Vul de ovenschaal met de groenten. - Begin met de groenten met de langste garingstijd (peen, bonen). - Leg groenten die snel gaar worden bovenop (broccoli, tomaat). - Wacht nog even met de champignons toevoegen.
  3. Besprenkel met wat olijfolie.
  4. Verdeel de champignons erover. (Doe dit ná de olijfolie, anders trekt die in de champignons.)
  5. Bestrooi met verse kruiden, zoals: basilicum, oregano, fijngesneden loof van venkel en/of dille. Deze ingrediënten zorgen voor een heerlijke geur.
  6. Bestrooi met zwarte peper en een snufje zout.
  7. Rooster de groenten zo'n 60 min in de oven.
  8. Als de groenten gaar zijn is het klaar!
  9. Giet het kookvocht voorzichtig af en laat iedereen zelf opscheppen. Eet smakelijk!
Notities

Tips:

  • Kies groenten van verschillende kleuren, dan krijg je een kleurrijke schotel. Dus verschillende kleuren paprika's.
  • Als je krap in de tijd zit, kook de groenten met de langste garingstijd (peen, sperziebonen) dan enkele minuten voor in kokend water.
Deel dit Recept
 

Comment Form

Den Delft © 2012

error: Content is protected !!
X