Rabarber Aardbeien met Yoghurt
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Porties Prep Tijd
6personen 10minuten
Kook Tijd Passieve Tijd
10minuten 30minuten
Ingrediƫnten
Instructies
Bereiding
  1. Snijd beide uiteinden van de rabarberstengels af, spoel de stengels af onder de kraan, en snijd ze in stukken van 1-2 cm.
  2. Spoel de aardbeien af, verwijder de kroontjes en snijd ze in grove stukken.
  3. Doe rabarber, aardbeien en rietsuiker in een pan en kook ze op laag vuur zo’n 10 minuten, tot het een zacht mengsel is.
Garnering
  1. Verdeel de yoghurt over glazen schaaltjes. Verdeel de rabarber aardbei coulis over de yoghurt.
Variatietip
  1. Vervang de yoghurt eens door een schep vanilleijs. Heerlijk als dessert!
Notities

Meer rabarber info met kooktips, rabarber FAQ, handige links, informatie over de teelt van rabarber, rabarber evenementen.